"> untitled1
Hans Vullings praktijk voor Relatie & Gezinstherapie - Trainingen
site made and all rights reserved by privatlabel.nl


Als u problemen hebt in uw relatie of gezin, dan kunt u met mij contact opnemen. We starten dan met een kennismakingsgesprek en eerste assessment. Op basis hiervan bekijken we of verdere behandeling gewenst is. De belangrijkste factor in therapie is de therapeutische relatie; het is dus heel belangrijk dat er over en weer vertrouwen is om de behandeling aan te gaan. Als blijkt uit het gesprek dat ik niet de juiste therapeut voor u ben, dan zal ik mijn uiterste best doen om met u te zoeken naar een alternatief. Ik heb contact met een netwerk van therapeuten.

Relatietherapie: hierbij werk ik vooral vanuit het Emotionally Focused Therapy (EFT) model, omdat dit model mij erg aanspreekt. Deze manier van werken is goed onderzocht en effectief gebleken, meer dan andere vormen van relatietherapie. EFT richt zich op emoties, begrijpen van liefde en verbinding tussen de partners. Bij EFT gaan we op zoek naar de onderliggende emoties die ons gedrag sturen. Daar waar we kwetsbaar zijn, wat juist vaak zo ontzettend moeilijk is om te erkennen en te laten zien aan de ander. Wat heb je echt van de ander nodig? Waar gaat het écht om in deze relatie?

Gezinstherapie: hierbij werk ik intergratief: dit betekent dat ik telkens kijk welke methode van werken het best past bij dit gezin. Belangrijk zijn hierin hoe het gezin georganiseerd is, de structuur en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Maar ook belangrijke gebeurtenissen in het verleden en heden hebben invloed. Samen gaan we op zoek naar wat er nodig is om tot gewenste verandering te komen. 

Individuele therapiedit doe ik vanuit mijn achtergrond, dus voornamelijk de systeemtherapie en emotiegerichte- en experiëntiële therapie. 

Supervisie: Ik ben in opleiding voor supervisor NVRG. De supervisiereeks voor de opleiding tot systeemtherapeut of systemisch werker wordt door de NVRG geaccrediteerd, ook tijdens mijn opleiding.


De sessies vinden plaats in mijn spreekkamer in Horst, in het dienstencentrum 'Beej Mooren Naeve', Jacob Merlostraat 11 in Horst. Parkeren kunt u naast het gebouw.

Kosten:
Relatie- of gezinstherapie per sessie: € 130,-- (60 tot 75 minuten)
Individuele sessie: € 100,-- (60 minuten)
Supervisiesessie in het kader van de opleiding voor systeemtherapeut/systemisch werker NVRG: € 100,-- (60 minuten)

Vergoedingen:
Mijn therapie valt onder de psychosociale zorg en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen.
Het eigen risico is niet van toepassing voor de aanvullende verzekering. Het door de overheid vastgestelde eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.
Mijn praktijk is geregistreerd bij het landelijk informatiecentrum voor zorgverzekeraars VEKTIS en als erkend registertherapeut RBCZ vergoeden diverse zorgverzekeraars de therapie of een deel ervan. Dit kunt u het best navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. 


HomeWie ben ikWat bied ikContact

In verband met deze opleiding kan ik momenteel sporadisch nieuwe cliënten aannemen voor relatie- en gezinstherapie. Excuses voor dit ongemak. Wel is er ruimte voor supervisie voor systeemtherapeut of systeemtherapeutisch werker NVRG i.o.